Musiikkikahvila

Hyv-tilat-resepti-6-kuvitus-ElinaJohannaAhonen.jpg

Musiikkiin liittyvää toimintaa toivottiin Soppeen. Mietittiin yhdessä konseptia, joka toimisi Sammonlahden Sopessa sekä liikkuvana toimintana. Esikuvana toimii ohjelmaformaatti Elämäni biisi.

Musiikki liikuttaa tunteita, herättää muistoja ja toimii välineenä käsitellä erilaisia asioita. Se tuo hyvää mieltä.

 

Tarvitset:

  • Musiikkia, musiikkikahvila rakentuu osallistujien biisitoiveista. Muista lupa-asiat musiikkia soittaessa.

  • Bluetooth-kaiutin tai vastaava

  • Musiikin kuunteluun soveltuvan paikan

  • 1-4 Musiikkikahvilan vetäjää

  • Jos musiikkikahvilassa visaillaan musiikin tietämyksestä, tarvitaan musiikkivisailuun laaditut kysymykset

  • Visailun voittajan palkinto Kahvia, teetä

  • Yhdessä olemista

 
 

Tee näin

  1. Laadi Musiikkikahvilasta esite, jossa ilmenee musiikkikahvilan perimmäinen luonne, aika, paikka ja järjestäjä. Markkinoi tapahtumaa hyvissä ajoin. Käytä laajasti eri markkinointikanavia. Tämä vaihe kannattaa tehdä huolellisesti.

  2. Hanki tietovisan voittajan palkinto. Se voi olla vaikka suklaarasia kahvipaketti tai villasukat.

  3. Valmistele Musiikkikahvilan tietovisan kysymykset. Hyvä kysymysten määrä on n. 20. Tietovisan kysymyksillä voi olla aina jokin teema. Esim. suomalaiset artistit, tietty musiikkilaji, tietyn vuosikymmenen musiikki tai vaikkapa rakkauslaulut.

  4. Tulosta riittävä määrä tietovisan kysymyslomakkeita ja varaa osallistujille kyniä riittävästi vastaamista varten. Muista laatia myös oikeista vastauksista lista! Helpottaa huomattavasti pisteiden laskentaa.

  5. Jaa Musiikkikahvilan tehtävät etukäteen, jotta toiminta musiikkikahvilassa sujuu. ( kahvivastaava, tietovisavastaava, musiikkivastaava )

  6. Musiikkikahvilan kesto on n. 2-2,5 h. ( 10 henkilölle )Tämä on tietenkin riippuvainen osallistujien määrästä.

  7. Musiikkikahvilan toiminta jaetaan kahteen osioon. Aluksi voidaan pitää tietovisa ja sen jälkeen siirrytään itse musiikin kuunteluun tai toisinpäin. Musiikkikahvilan musiikkiosuus etenee seuraavasti: kuunnellaan vuorotellen osallistujien valitsemia kappaleita. Osallistuja voi kertoa esim. miksi on valinnut juuri tämän kappaleen? Mikä henkilökohtainen tarina löytyy kappaleen ”takaa”? ym. Kahvitellaan ja rupatellaan. Edetään osallistujien ehdoilla.

  8. Jos/kun Musiikkikahvilaan osallistujat käyvät toisilleen tutuiksi, voivat he halutessaan itse osallistua musiikkikahvilan tehtäviin. (tietovisan järjestämiseen, kahvin keittoon jne. )

 

Vinkkejä kokkauksiin!

Voit toteuttaa musiikkitietovisan Kahoot-työkalulla, jos käytössä on älypuhelimia ja tietokoneita ja se soveltuu osallistujille.

 

Resepti kokeiltu ja hyväksi todettu Sammonlahden Sopessa.

Teksti: Pia Halonen, LAB ammattikorkeakoulu

Edellinen
Edellinen

Kasvilavan perustaminen ja kasvattaminen

Seuraava
Seuraava

Torstaitalkoot