Taustaa ja tukea

Ikkuna

Hyvinvointitiimi

Metropolia Ammattikorkeakoulun moniammatillinen hyvinvointitiimi tarjosi hankkeessa eri paikkakuntien osallistujille muun muassa hyvinvoinnin ja katsastuksia ja huoltoryhmiä, mahdollisti hyvinvointikyselyjen tekemisen osallistujille eri hankepaikkakunnilla, tarjosi koulutusta ja luentoja sekä kehitti tarpeen mukaan uutta hyvinvointia tukevaa toimintaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa. Hyvinvointitiimi tarjosi myös ohjausta ja välineitä toimijoiden keskinäisen vuorovaikutuksen rakentamiseen.  Hankkeen aikana hyvinvointitiimi yhdessä muiden toimijoiden kanssa kehitti työkaluja ja toimintatapoja Hyvinvoinnin tilat verkoston johtamiseen.

Lue lisää: Hyvinvoinnin muodonmuutos -blogi sekä Hyvinvointiaktivisti -sivusto

Ikkuna

Mediatiimi

Metropolia Ammattikorkeakoulun mediatiimi kehitt ja toteutti hankkeessa osallistavan median toimintamalleja ja menetelmiä, joita voitiin käyttää tarinoiden ja muistojen kertomiseen ja yhteisöllisen toiminnan dokumentoimiseen.

Digitarina on kaikille soveltuva ja helposti omaksuttava itseilmaisun muoto: parin minuutin mittainen, itse tehty video. Menetelmää voidaan käyttää omien tarinoiden kertomiseen, mutta se on myös erinomainen väline sosiaalisen osallisuuden vahvistamiseen, yhteiskunnalliseen vaikuttamiseen ja oppimistarkoitukseen sekä oman portfolion tekemiseen ja oman osaamisen dokumentointiin.

Elokuva- ja televisio -opiskelijat dokumentoivat Lapinjärven perinnetalkoot -hanketta. Talkoolaiset osallistuivat eri tavoin ja olivat myös päähenkilöitä kuvattavassa dokumentissa. Elokuvaa toteutettiin myös muissa hyvinvoinnin tiloissa.

Hankkeessa kehitettiin voimauttavan elokuvan mallia työpajojen muodossa, jotka toteutettiin yhdessä hyvinvointialan ammattilaisten kanssa. Tavoitteena oli tukea yksilön ja ryhmän voimaantumista yhteisesti tuotetun elokuvan avulla.

Työpajat oli suunnattu Hyvinvoinnin tilat -hankkeen (ESR 2017-2020) kohderyhmälle ja kouluttajille sekä hyvinvointialan ammattilaisille.