Uunissa paahdetut juurekset

Maistuisiko etäpäivän lounaalla vaikka ihanat hunajaiset uunijuurekset?

Valmistusohje

½ lanttu
4 porkkanaa
3 palsternakkaa
2 punajuurta
5 perunaa
3-4 rkl öljyä
3 rkl hunajaa
1 tl timjamia
suolaa

  1. Kuori juurekset ja perunat ja leikkaa ne paloiksi. Pane kasvikset kulhoon.

  2. Sekoita öljy, hunaja ja mausteet keskenään ja kaada kasvisten päälle.

  3. Sekoita kasviksia niin, että mausteöljy leviää tasaisesti. Levitä kasvikset uunipellille.

  4. Paahda uunissa 225°C:ssa 10 minuuttia. Kääntele kasviksia ja paahda vielä toiset 10 minuuttia.

Lähde: Marttaliitto

Edellinen
Edellinen

Kasvissosekeitto

Seuraava
Seuraava

Kulttuuriperintö-tietovisa!