Iltapäivän yrittiteehetki

Kaksi ihmistä juomassa teetä lattialla.

Annalan huvilalla haluttiin luoda tehtäviä ja avata tilaa yleisölle sekä sekä tilaa tutuksi. Mitä me voisimme tarjota? Meillä oli yrtit, kaakeliuuni ja sopiva vuodenaika. Kello viiden tee jalostui ihanaksi iltapäivän yrttiteeksi. Lopputulos tee, skonsseja ja tunnelmaa tulen äärellä.

Kävijät olivat otettuja sillä tämä oli uusi kokemus alueella. Paikka sellainen, mikä ei ole ollut aiemmin auki. Tapahtuma tarjosi myös hetken pysähtymiselle kauneimpine yksityiskohtineen ja lämpöineen. Tekijöille tapahtuma oli ihana, toki tekemistä riitti. Työkokeilijoille tapahtuma mahdollisti olla osallisena tapahtuman järjestämisessä, sekä olla osa tunnelman luojana.

Tarvittavat ainesosat

  • Tarvitaan ihmisiä, jotka haluavat olla mukana järjestämässä tunnelmallista tilaisuutta yhdessä.

  • Tapahtumassa tehtiin juuri paistettuja skonsseja (vegaaninen), voita, hilloketta (lemoncurdia sekä vegaanista hilloa), lisäksi löysää kermavaahtoa.

  • Teehetkeen kuului myös itsetehtyjä kuivakakkuja ja pikkuleipiä

  • Tietysti Annalan yrttiteetä. Ainesosat oli itse kasvatettu ja kuivatettu (tee). Sen kanssa tarjolla oli hunajaa ja sokeria sekä lehmän- ja kauramaitoa.

Tee näin!

  1. Huomioi hygieniamääräykset, allergiat ja laita esille tarjottavien nimet ja niiden huomioimat ruokavaliot (laktoositon, vegaaninen, kasvis, gluteeniton, maidoton ym.)

  2. Hanki kauniit astiat ja/tai kupit tilaisuuteen. Teehetkeen kuuluu ihanat astiat, jotka luovat tunnelmaa.

  3. Musiikki! Tee tilaisuuteen sopiva soittolista tai valitse oikeantyylistä musiikkia soittoon. Muista musiikkiluvat!

  4. Pöytäliina ja muut tarvittavat somisteet (esimerkiksi led-kynttilät).

 
Teekuppi
 

Vinkit:

Esimerkiksi teen ainesosat voi kasvattaa itse tai kerätä suoraan luonnosta. Kasvit tulee kuivattaa ja sekoittaa valmiiksi teeksi. Ainesosat voi myös ostaa valmiina (myös lähialueelta).

Kuivakakut ja pikkuleivät kannattaa leipoa aiemmin. Kuivakakut ovat parhaimmillaan seuraavana päivänä. Skonssit leivotaan samana päivänä ja tarjoillaan liinan alta. Jos keittiö on käytössä, esimerkiksi skonsseja voi leipoa samaan aikaan nopeasti lisää jos huomaa niiden hupenevan yllättäen. Hyvä idea on myös leipoa tuotteet gluteenittomana, laktoosittomana ja vegaanisena mahdollisuuksien mukaan. Näin ne sopivat mahdollisimman monelle!

Muista markkinointi ajoissa. Pyri laskemaan tulijat mahdollisuuksien mukaan.

 

Resepti testattu ja hyväksi todettu Annalan huvilassa Helsingissä.

Teksti: Kristoffer Ignatius, Jaana Merenmies ja Roosa Lindholm, Hyötykasviyhdistys

Edellinen
Edellinen

Mihin tehdään rahaa?

Seuraava
Seuraava

Musiikkia ja muusikoita Hyvinvoinnin tiloihin